Storitve

Merjenje

za ponudbo pišite na

Izvajanje mobilnega merjenja retrorefleksije kompletne horizontalne prometne signalizacije vseh vrst vozišč (dnevno in nočno) in izvajanje merjenja retrorefleksije cestnih odsevnikov

Inovativni mobilni retroreflektometer, ki je zmožen izvajati preglede celotne širine pasu v enem samem poskusu, podnevi in ponoči.

Zmogljivi dinamični RetroTek-D retroreflektometer, ki se namesti na sprednjo stran vozila, združuje najnovejšo tehnologijo strojnega vida in LED-projektorja z zmogljivim GPS-kartiranjem in programsko opremo za videosledenje, s katerimi preoblikuje preglede odsevnosti cestnih iznačb za prometne strokovnjake, ki pripravljaj plane za vzdrževanje in obnovo teh označb.

iCeste RetroTek-D
RetroTek-D (sistem dnevnega in nočnega pregledovanja)

Inovativni mobilni retroreflektometer

Podjetje i Ceste d.o.o. razpolaga s prvim komercialnim dostopnim in neodvisno certificiranim 30-metrskim geometrijskim mobilnim retroreflektometrom, ki lahko opravlja meritve na celotni širini pasu v enem samem pregledu (desne/leve linije in oznake na sredini pasu) tako podnevi kot tudi ponoči, in sicer z natančnostjo, obnovljivostjo in ponovljivostjo ročnih retroreflektometrov.

Mobilni sistem omogoča merjenje:

  • odsevnost cestnih črt;
  • odsevnost označb, simbolov, puščic, strešic itn. na sredini pasu;
  • prisotnost in odsotnost odsevnih označb na pločnikih (RPM) / odsevnikov, RPM;
  • meritve razmerja dnevnega kontrasta.

Mobilne meritve retroreflektometra

RetroTek-D beleži podatke v realnem času in jih samodejno shrani v računalnik. Podatki zajemajo prevoženo pot, odsevne vrednosti (RL), GPS-koordinate, temperaturo, vlažnost, razdaljo, hitrost, čas in prisotnost/odsotnost odsevnih označb na pločnikih (RPM) / cestnih odsevnikov. RetroTek-D cestne označbe posname pri dovoljeni hitrosti prometa, zaradi česar ni nobene potrebe po upravljanju prometa ali cestnih zaporah, v enem pregledu pa lahko oceni do šest odsevnih cestnih sredstev.

Izvajanje merjenja retrorefleksije cestnih odsevnikov

Ta inovativni, spredaj nameščeni retroreflektometer, omogoča izvedbo pregledov cestnih odsevnikov brez povzročanja motenj v prometu.